széchenyi erfa logo

ARBA FÉMTECH KFT.

ARBA FÉMTECH KFT.

A FÉMEK ÚJ DIMENZIÓJA

Az Arba Fémtech Kft. 2011-ben alakult a debreceni Szoboszlói út 50. szám alatti bérelt telephelyen a német BJM Verwaltungs GmbH partnercégünkkel szoros együttműködésben.

Cégünk a kezdetekben szerszámgyártásra rendezkedett be, majd időközben elindult a lemezmegmunkálás is 2 db síklézerrel, valamint 2 db élhajlító géppel. Ez a lemezmegmunkáló kezdeményezés a fejlesztéseknek köszönhetően, oly mértékben sikeres lett, hogy hosszas tárgyalások és részletes egyeztetések eredményeként lehetőség nyílt arra, hogy az egyik német prémium autógyártó cég beszállítói lehessünk.

Ezután éveken keresztül több típusú kis és közepes darabszámú, valamint egy kimagasló komplexitású terméket gyártott nagy szériában az ARBA Fémtech Kft.

ARBA telephely

Későbbiekben további technológiákkal bővítettünk, úgy mint CNC esztergálás, CNC marás, stancolás, hegesztés (AWI és CO), ponthegesztés, csaphegesztés, tervezés, készülékgyártás, lakatosmunkák, lemezhengerítés, ragasztás, szemcseszórás, szerelés továbbá felületkezelés (galvanizálás és porfestés).

 • 2017-ben saját telephely létrehozása mellett döntöttünk, és a Debrecenben található Nyugati Ipari Park adta az ideális lehetőséget ehhez.
 • 2019-ben a cég további fejlődése érdekében, a már korábban is fontos szerepet betöltő és elkötelezettségét számtalanszor bizonyító Szabó Pál vette át az ügyvezetést és hozta magával az azóta is töretlen lendületét.
 • A 2021-es évben ISO 9001 es minőségirányítási rendszert vezettünk be és szintén ebben az évben elindult az IPS vállalatirányítási rendszer bevezetése, melyet kifejezetten a mi működésünkre fejlesztettek ki.
 • Az 2023 májusában teljesen átköltöztünk a fentebb említett telephelyre, ennek révén sikerült összpontosítanunk a műszaki előkészítés és a gyártás minden aspektusát egyetlen helyre. Az új telephelyünk egy 2100m2-es csarnokkal büszkélkedhet, amely kiváló körülményeket biztosít a teljes termelési folyamat számára.

Az elmúlt több, mint egy évtized alatt ügyfélkörünk sokszínűségéből adódóan széleskörű tapasztalatot szereztünk a fémmegmunkálás területén.

Megrendelőink sora kisvállalkozásoktól, középvállalatokon át, a nagy multinacionális cégekig terjed, ami bizonyítja, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni és kielégíteni minden igényt.

Cégünk az alábbi iparágakban van jelen:

 • Mezőgazdasági ipar
 • Gépipar
 • Járműipar
 • Elektronikai ipar
 • Építőipar
 • Élelmiszeripar
 • Egyedi alkatrészgyártás

Célunk, hogy a keleti régióban betöltött szerepünk tovább erősítése mellett iparágunk
meghatározó szereplői legyünk országosan, és a nemzetközi piacon is megálljuk a helyünket.

Szolgáltatásaink

Cégünk komplex lemezmegmunkálási szolgáltatásokat kínál. Legyen szó lemezek vágásáról, hajlításáról vagy egyedi lemezmegmunkálási feladatokról mi állunk rendelkezésére. Modern technológiáink és tapasztalt szakembereink segítségével garantáljuk a magas minőségű munkát és a határidők betartását. Bízhat bennünk, hogy a lemezmegmunkálás terén teljes körű és megbízható szolgáltatást nyújtunk Önnek. Cégünk kiváló feltételeket kínál a kis, közepes és nagy szériák gyártásához.

TruLaser Arba

Lézervágás és Stancolás

A CNC lézervágás a számítógépvezérelt technológia és lézerfénysugár kombinációját alkalmazza a különböző anyagok pontos és precíz vágására. A lézervágó gépek lehetővé teszik a tervezők és gyártók számára, hogy bonyolult mintákat alakítsanak ki. A lézervágás számos előnnyel jár, mint például gyors vágási sebesség, magas pontosság, kiváló ismételhetőség és minimális anyagveszteség. Ez a technológia széles körben alkalmazható a prototípusgyártástól a sorozatgyártásig.

Géppark

TRUMPF L3030 – 4 Kw
3000 × 1500 [mm] mozgástartomány
vágható lemezvastagság 20 [mm]

TRUMPF L2530 – 2 Kw
2500 × 1250 [mm] mozgástartomány
vágható lemezvastagság 12 [mm]

TRUMPF TRUMATIC 600L – 3 Kw
2500 × 1250 [mm] mozgástartomány
vágható lemezvastagság 3 [mm]

Élhajlítás

A CNC élhajlítás egy modern megmunkálási eljárás, ahol a számítógép vezérelte hajlítógép segítségével precízen és ismételhetően hajlítják a lemezalkatrészeket. Ez a technológia lehetővé teszi bonyolult geometriák létrehozását, optimalizálva a gyártási folyamatot és biztosítva a pontos végeredményt.

Géppark

TrumaBend 5170
hajlítható hossz 3000 mm,
170T maximum lemezvastagság 10 [mm]

TrumaBend V230
hajlítható hossz 3000 mm,
230T maximum lemezvastagság 10 [mm]

TrumaBend V85
hajlítható hossz 2000 mm,
85T maximum lemezvastagság 3 [mm]

TruBend Arba
Trumpf

Tervezés

A lézeres lemezvágás egy számítógép-vezérelt gyártási eljárás, amelyhez nélkülözhetetlenek a pontos számítógépes lemezrajzok (DXF). Ha Önnél nem állnak rendelkezésre ezek a rajzok, vagy a tervezett termék csupán ötletek szintjén van jelen, ne aggódjon! Tapasztalt tervező csapatunk készséggel áll rendelkezésére a szükséges rajzok létrehozásában, biztosítva a hatékony és pontos lézeres lemezvágást.

CNC marás és esztergálás

A CNC marás egy számítógép vezérelt gyártási folyamat, amely során a munkadarabot egy marószerszám segítségével a kiinduló darabról a fölösleges részeket forgács formájában lemarjuk. A számítógépes vezérlés lehetővé teszi a pontos és ismételhető munkavégzést.

Géppark

QUASER-MV-154P
Vezérelt tengelyek száma: 3
Munkatér X-Y-Z tengely:
760 × 530 × 560 [mm]
Munkaasztal hossza és szélessége:
900 × 500 [mm]

DECKEL MAHO – DMU 200 P
Vezérelt tengelyek száma: 4
Munkatér X-Y-Z-A tengely:
1800 × 2000 × 1100 [mm]
Munkaasztal hossza és szélessége:
1700 × 1400 [mm]

Quaser
Hegesztés

Hegesztés

Géppark

FRONIUS Transpuls Synergic 4000 Inverteres védőgázas hegesztőgép
(3 darab)

FRONIUS MagicWave 3000 digitális egyen/váltóáramú háromfázisú hegesztőgép
(2 darab)

Hidraulikus préselés

Darabolás

Lakatos munkák

Hengerítés

Menetfúrás

Kiszállítás

Hidraulikus prés
Fém munka
Lakatosmunka
Hengerítés
Lézervágás
Kiszállítás

Készülékgyártás

Ragasztás

Szemcseszórás

Szerelés

Felületkezelés

Összeállítás

A géppark sokszínűsége jól tükrözi, hogy elkötelezettek vagyunk az új technológiák bevezetése mellett.

Galéria

Hidraulikus préselés

Hidraulikus prés

Darabolás

Fém munka

Lakatos munkák

Lakatosmunka

Hengerítés

Hengerítés

Menetfúrás

Lézervágás

Kiszállítás

Kiszállítás

Készülékgyártás

Ragasztás

Szemcseszórás

Szerelés

Összeállítás

Felületkezelés

A géppark sokszínűsége jól tükrözi,
hogy elkötelezettek vagyunk
az új technológiák bevezetése mellett.

Galéria

Csapatunk

Határozottan állíthatjuk, hogy az Arba Fémtech Kft. igazi erőssége a magas szintű szakmai irányításban és a szakképzett, egymással évek óta tökéletes összhangban dolgozó mára már több, mint 40 főt számláló csapatunkban rejlik.

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a munkatársaink folyamatosan aktualizálják szakmai ismereteiket, ennek érdekében a német partnerünkkel való szoros együttműködésünk révén munkavállalóink rendszeresen kiküldetésben vesznek részt. Itt nemcsak szakmai kihívásokkal találkoznak, hanem értékes tapasztalatokkal és ismeretekkel is gazdagodnak. Hazatérve ezekkel a friss perspektívákkal és módszerekkel segítik vállalkozásunk fejlődését és innovációját a magyar piaci versenyben.

Elérhetőségeink

Szabó Pál

Szabó Pál

Ügyvezető Igazgató

Cégünk küldetése, hogy fenntartható növekedési pályát kövessünk, miközben elősegítjük a dolgozóink és az ügyfeleink számára nyújtott értéket. Ezért elkötelezettek vagyunk a telephelybővítés és a géppark fejlesztése mellett, hogy növeljük a termelékenységet és a hatékonyságot.

Emellett kiemelt figyelmet fordítunk a munkakörülmények folyamatos javítására és a dolgozóink fejlődésére, biztosítva számukra a megfelelő eszközöket és támogatást a sikeres munkavégzéshez.

A célunk, hogy inspiráló és ösztönző munkakörnyezetet teremtsünk, ahol minden dolgozónk lehetőséget kap a szakmai és személyes fejlődésre, és ezáltal hozzájáruljunk mind a vállalat, mind pedig az egyének hosszú távú sikeréhez.

Minőségpolitikánk

Ügyfélközpontúság:
Célunk a vevői elégedettség és hosszú távú lojalitás biztosítása. Szakmailag felkészült munkatársainkkal és a vevői igények alapos megértésével törekszünk arra, hogy minden szempontból kielégítsük vevőink elvárásait és igényeit.

Minőség és szabványok:
Szigorúan ragaszkodunk az ISO 9001:2015 szabványhoz és emellett gyártási folyamatainkat is rendszeres időközönként felülvizsgáljuk, fejlesztjük.

Határidők:
A határidők kompromisszumok nélküli betartása számunkra alapvető fontosságú, ezért számos beszállítói kapcsolatot ápolunk, ennek köszönhetően a nehezebb beszerzéseket is könnyen megoldjuk és teljes értékű terméket tudunk átadni partnereinknek.

Tóth Mihály

Tóth Mihály

Műszaki Igazgató

Fazokán János

Fazokán János

Műszaki előkészítő

Fábián Kitti

Fábián Kitti

Műszaki Asszisztens

Dankó Dalma Kamilla

Dankó Dalma

Számviteli ügyintéző

Pál Balázs

Pál Balázs

Beszerző munkatárs

KAPCSOLAT

KÉRDÉSE VAN? ÁRAJÁNLATOT SZERETNE?